Zlatú medailu za najlepší exponát medzinárodného veľtrhu Aquatherm Nitra 2016 získal kotol ecoTEC exclusive. Značka Vaillant ho predstavilana výstave v dňoch 9.-12. februára v rámci portfólia exkluzívnych produktov s označením Green iQ. Patrí medzi vykurovacie technológie s najvyššou energetickou účinnosťou, ktoré sú výnimočne šetrné k životnému prostrediu.

 

„Závesný kondenzačný kotol ecoTEC exclusive nastavuje najvyššiu latku pre trvalo udržateľné vykurovacie technológie v Európe. Možno ho ovládať cez smartfón a ľahko kombinovať so solárnymi systémami aj tepelnými čerpadlami. Teraz, alebo aj neskôr, keď budú mať užívatelia viac finančných prostriedkov,“ povedal Ing. Juraj Malík, produktový manažér značky Vaillant.

 

plynový kondenzačný kotol

Ocenený kondenzačný kotol ecoTEC od spoločnosti Vaillant. (Zdroj: abs.sk)

 

Vykurovacie zariadenia Green iQ

 

Kotol, ktorý získal Zlatú medailu na veľtrhu Aquatherm Nitra 2016, môže znížiť ročnú spotrebu energií na vykurovanie domácnosti až o 10 %. A to vďaka najnovšej kondenzačnej technológii s nepretržitou optimalizáciou prevádzky. „Osloví najmä najnáročnejších. Má energetický štítok triedy A a spĺňa najvyššie európske smernice o energetickej účinnosti,“ upresnil J. Malík. Najvyšší stupeň účinnosti kotla je možný vďaka novému inteligentnému prevádzkovému režimu Green iQ a kombinácii inteligentných snímačov na ovládanie vysokoúčinného čerpadla a hydrauliky.

 

Kotol ecoTEC exclusive vyniká vysokou kvalitou a dlhou životnosťou. Je vhodný do bytov, domov aj väčších budov. K dispozícii je vo výkonových radoch 21 a 27 kW, pričom umožňuje aj vykurovanie 100 % bioplynom. K zníženiu spotreby plynu a elektriny dochádza aj vďaka jeho novo-vyvinutému automatickému spaľovaciemu systému. Táto novinka má pritom na konte aj ďalšie ocenenie. Za mimoriadnu úroveň inovácie, udržateľnosti a výnimočný dizajn dostal kotol prestížnu cenu Red Dot Design Award 2015.

 

 

 

 

 

Zdroj: ASB.sk, Sekcia: Vykurovanie, Dátum: 19.2.2017.